Emotionel Intelligens – den vigtigste kompetence i 2020

Budskabet fra World Economic Forum er klart – Emotionel Intelligens har aldrig været vigtigere. Emotionel Intelligens er listet på top 10 og påvirker direkte de 9 andre kompetencer.


Er du egentlig opmærksom på, hvordan dine følelser påvirker dig?

Er du en ‘surstråler’ eller en ‘energibooster’ på jobbet?


For langt de fleste af os, er evnen til at skabe gode sociale relationer en forudsætning for, at vi har det godt og trives.

Det kræver, at vi styrker vores evne til at kontrollere og aktivt vælge eller fravælge visse tanker, følelser og handlinger i hverdagen. Herunder at være opmærksom på hvornår hvilke følelser er i spil.

Stadig flere organisationer arbejder aktivt med at udvikle og uddanne såvel ledere som medarbejdere i Emotionel Intelligens.

Emotionel Intelligens øger ikke blot effektiviteten og organisationens evne til at realisere hårde mål men understøtter samtidig de bløde mål, som engagement og arbejdsglæde.

Her får du et kort træningsprogram – der på 3 uger – med 3 enkle øvelser – styrker din emotionelle intelligens.

ØVELSE 1 – UGE 1

Notér hvilken energi/følelse du møder ind på jobbet med om morgenen? Start din arbejdsdag med at skrive dine følelser ned. Vær særlig opmærksom hvis der er flere forskellige energier/følelser.

ØVELSE 2 – UGE 2

Notér de stærkeste følelser du oplever i løbet af en arbejdsdag – de positive og negative. Brug 5 minutter inden du kører hjem og skriv dine følelser ned.

Øvelse 3 – UGE 3

Vælg en stærk følelse du oplever i løbet af din arbejdsdag og svar på følgende spørgsmål:
  1. Hvad eller hvem var det der påvirkede dig?
  2. Hvordan påvirkede følelsen dig?
  3. Hvordan påvirkede din følelse dine kolleger?
Ved at træne ovenstående øvelser opnår du en stærkere selvindsigt – hvilket er første skridt til at styrke din emotionelle intelligens. Rigtig god fornøjelse!

HUMI

Vi  udvikler mennesker til succes baseret  på Emotionel Intelligens og NLP.
HUMI, Lumbyvej 19, PUMPEHUSET, 5000 Odense

Nyhedsbrev

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram