Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Valg af coach

Vores 9 gode råd, når du skal vælge en coach
1. Undersøg markedet
Invester tid i at undersøge hvilke typer af coaches der findes – og hvad deres specialer er. Der kan være rigtig stor forskel på den enkelte coachs og også på hvad de tilbyder af ydelser. Brug dit netværk og spørg kolleger, venner og bekendte hvad de kender til coaching og om de kender en god coach.

2. Uddannelse
Hvilke uddannelser har din coach? Der er mange forskellige uddannelser indenfor coaching – både nationale og internationale med forskelligt fokus og metodisk tilgang. Det er altid en god ide, at spørge din coach hvilke uddannelser han/hun har og hvor mange år vedkommende har arbejdet som coach. Det der er afgørende er, at du finder en coach som er uddannet på en måde, der passer til dig som person og til dit behov. Her er det vigtigt, at være opmærksom på, at ikke to mennesker er ens og ikke to udfordringer eller udviklingsønsker er ens. Så vælg derfor en coach med flere forskellige uddannelser og som ser på dig som menneske med flere forskellige tilgange og perspektiver. Så får du en coach med en mere objektiv opfattelse og en dybere indsigt i, hvad der skal til for at hjælpe dig. Spørg gerne din coach om hvilke uddannelser vedkommende har og hvad der gjorde at vedkommende blev coach og netop valgte den uddannelse.

3. Erfaring
Overvej hvor meget erfaring, du synes, at din coach skal have. Der er nogle coaches der har mange timers coaching i rygsækken og dermed har oplevet mange forskellige mennesker, udfordringer og mål. De har en bedre og mere effektiv forståelse og en intuitiv opfattelse af, hvad det er det drejer sig om. En coach der har mange coachtimer og mange uddannelser kan hjælpe dig hurtigere og mere effektivt. Stil gerne din coach spørgsmål til hvor mange timer vedkommende har coachet.

4. Tillid
Relationen mellem dig og din coach er afgørende. Der skal være en god relation, da det netop er relationen, der giver dig tillid og mod til at turde være dig selv og udfordre dig selv med de ting i dit liv, som du ønsker at gøre noget ved. Du skal vælge en coach, der er tillidsskabende og troværdig og som skaber et trygt rum for dig. Derudover skal din coach også turde udfordre dig for ellers flytter du dig ikke. HUSK – hos en professionel coach, er der altid fuld fortrolighed. Er du ikke tryg så vælg en anden coach med det samme.

5. Det rigtige match
Vælg en coach der passer til dig. Mange coaches tilbyder uden omkostninger for dig, en introduktionssamtale. Det er en god ide, da du her hurtigt kan afgøre, om der er et match mellem dig og coachen. Det er vigtigt, at coachen er nærværende, tilstede, lyttende og nysgerrig – og som respekterer dig og din model af verden, uanset hvad du kommer med.
6. Ha' forventninger til din coach
Forvent effektivitet. Hvis du går til en coach skal du forvente at det rykker. Du skal mærke en tydelig påvirkning og en forskel – allerede efter første eller anden session. Rigtig mange udfordringer som helt almindelige mennesker kan kæmpe med i større eller mindre grad – vil kunne løses på en til to coachsessioner. Tager det mere end det, så bør det være en udfordring der sidder dybt i livet hos dig – og som du har haft med dig i rigtig mange år. Her vil det måske være 4 til 6 sessioner der skal til. Du skal også forvente, at lære meget om dig selv. Coaching er en effektiv måde til at uddanne dig selv. Du skal forvente, at du udvikler og lærer nye ting om dig selv i hver session.

7. Coachens holdning
Hvis du gerne vil have en coach der hjælper dig til effektivt at komme i mål, så læg mærke til, om din coach allerede fra start eller efter første session, taler om et vist antal sessioner og hvor lang tid det vil forventes at tage. Hvis du oplever, at din coach taler om, at det kan tage lang tid med mange sessioner, så er din coach allerede ved at give dig en forventning om det og coachen har i udgangspunktet selv et menneskesyn og en opfattelse af, at det vil tage lang tid. Det kan påvirke hvor lang tid du egentlig kommer til at gå hos din coach – og hvor mange sessioner du kommer til at købe. Så vær ekstra opmærksom på, om din coach taler til dine ressourcer eller til din tålmodighed.

8. Det er ikke din skyld, hvis det ikke virker
Det er ikke dig der er noget galt med hvis coachingen ikke hjælper dig. Coachtilgangen er, at alle mennesker kan få løst deres udfordringer. Desværre er der nogle coaches, der hvis det ikke lykkes, bruger begreber som ’non-coachable’ altså det at være ’ikke coachbar’. Hvis en coach arbejder med det begreb, så er der en risiko for, at du kan få en dårlig oplevelse med coaching. Hvis du eksempelvis arbejder med din udfordring og oplever, at du sidder med en professionel coach, og føler, at du ikke kommer i mål – så risikerer du, at gå derfra med en label om, at det er dig der noget galt med. Det kan ødelægge dine muligheder for at få hjælp senere, da du risikerer at fravælge at prøve igen – pga. en dårlig oplevelse. Så derfor – giv ikke op – der findes en coach der kan hjælpe dig.

9. Pris
Pris er en vigtig faktor og du skal naturligvis være opmærksom på hvad det koster. Det der er vigtigt er, at du foruden pris, følger de 8 ovenstående gode tips i valg af coach. Undgå at lade prisen være dit eneste kriterium for valg af coach. De bedste råd er derfor, at du vælge en coach der hurtigt og effektivt bringer dig i mål og at du vælger en coach som du har tillid til og er tryg ved.

Du kan også overveje om en coach der er rigtig dygtig, vil ligge med en højere eller lavere pris end gennemsnittet. En coach der er effektiv med en høj timesats – kan være bedre givet ud – end mange sessioner til en coach med lavere sats. Så brug din mavefornemmelse – og vælg den coach du stoler mest på.

Husk:)
Det kan være svært at finde den helt rigtige coach – nogle gange er der et match med det samme – andre gange skal du tale med et par stykker, før du finder den helt rigtige. Uanset, så husk, at du skal være tryg i processen. Er du ikke det, så find en anden coach.
Den helt rigtige coach er klar til dig derude….
Har du spørgsmål til coaching og valg af coach - er du meget velkommen til helt uforpligtende at kontakte os.
Vi vil gerne hjælpe dig videre

Kontakt
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram