Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reference

Fra ’Mission Impossible’ til fornyet positivt livssyn.

Emma, 19 år, Odense

Som ung med hele livet foran sig, er det at blive ramt så hårdt på livet, at livslysten forsvinder, en uvirkelig og dyb traumatisk oplevelse. Ikke desto mindre er det dagligdagen for Emma og hendes familie i en længere periode kombineret med besøg til forskellige psykologer, psykiatrisk afdeling, indlæggelse samt traumeterapeut.

Emmas historie er en beretning om en livsglad, energisk og smilende ung pige der på et øjeblik befinder sig i sit livs krise. En krise der bringer en bølge af negativitet med sig i form af afmagt, frustration, selvhad, skuffelse, fortvivlelse – ikke mindst følelsen af, at blive skubbet rundt i et traditionelt system, uden at opleve mærkbar bedring eller ro i sindet. En uudholdelig situation, der resulterer i, at Emma flere gange overvejer at ende sit liv.

En stor del af Emmas redning bliver indsigten i egne ressourcer og evnen til at bringe sig selv i spil, sammen med HUMI og coach Per Poulsen.

Mødet med HUMI er nærmest en tilfældighed. Det er Emmas far der kender HUMI fra et tidligere uddannelsesforløb. Det er hans positive oplevelser med HUMI og Emmas desperation efter at få det bedre, der overtaler hende til at deltage i et møde med Per.

For Emma er den store forskel i mødet med HUMI, at blive mødt som Emma selv og ikke Emma den traumatiserede pige.

Emma udtaler, ”Den måde, at jeg skulle arbejde med mig selv, var med en positiv vinkel på livet. Jeg lærte hvordan mine tanker, følelser og adfærdsmønstre hænger sammen og påvirker min hverdag. Og jeg lærte metoder til selv at påvirke hvordan jeg gerne vil ha’ det.”

”Hos HUMI er der fokus på det positive og at jeg som Emma, har alle ressourcerne inde i mig til at skabe ændringerne. For mit vedkommende skulle jeg lige bruge lidt tid på at finde og tro på dem igen.”

Kommunikationsdelen har været en anden afgørende faktor for Emma, særligt evnen til at sætte ord på det der er vigtigt.

”At kunne sætte ord på hvad mit behov er lige nu og hvordan andre kan hjælpe mig – ikke mindst at opdage hvordan jeg kommunikerer til mig selv – har gjort en stor forskel.”

Det er en positiv Emma der i dag møder verden – og sig selv, med en fornyet og positiv tro på fremtiden. I forhold til de dårlige dage udtaler Emma, ”Nu er det faktisk sjældent, at jeg har en dårlig dag, og sker det, så bruger jeg de redskaber jeg har lært. Jeg ved i dag, hvor meget jeg selv kan – og at jeg har ressourcerne til det.”

At det er en pige med mod på livet, vidner Emmas afsluttende bemærkning om. ”Jeg har fået ro, overskud og min frihed til at være ung igen. Jeg kan nu leve et liv som andre unge mennesker.”

(Emma ønsker ikke, at hendes kontaktdata er tilgængelige, dog ønsker hun at hjælpe andre unge mennesker med sin historie, og såvel unge som forældre kan kontakte HUMI for spørgsmål og hjælp)

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram