Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reference

Fra stress og angst til energi og overskud på 3 timer

Coaching reference Helene Kamp
Helene Kamp, Jylland

Af Helen Kamp og HUMI

Kortluntet, fysisk utilpas og uden energi oplevede Helene en udbrændthed, der i den grad gik ud over hendes mand og to børn. Hendes familie. Hun var sygemeldt for anden gang, da hun tog kontakt til Per Poulsen fra HUMI for at komme sin stress- og arbejdsbelastning til livs.

Hvordan kan man få stress af et arbejde, som man er glad for? Det var til stor frustration et af de spørgsmål, som Helene måtte stille sig selv. “Når jeg kom hjem fra arbejde, så kunne jeg ingenting. Jeg blev simpelthen nødt til at sove. Jeg var tung i kroppen, havde kvalme og ingen energi. Jeg elsker mit arbejde og nyder at komme på ind på min arbejdsplads, så det var frustrerende at være stresset i et job, som jeg er så glad for”, fortæller Helene.

“Jeg kunne ikke rigtig forstå det”

Forståelsen fik Helene i samspil med Per under stresscoachingen. Under sessionerne kom der nemlig flere indsigter til overfladen, som hjalp hende til en bedre forståelse af sig selv og den uhensigtsmæssige adfærd, som hun havde på sit arbejde. Men også derhjemme.

Helene var godt i gang med at starte op som selvstændig, da en grim ulykke sætter en brat stopper for drømmen om at være en del af Bestseller koncernen med egen tøjbutik. Helene falder baglæns ned af en trappe og ødelægger ryg og nakke. Det betyder, at hun nu arbejder 20 timer om ugen i flexjob.

Med titlen flexjobber får Helene et ubevidst knæk på selvværdet og går på arbejde med den overbevisning, at hun skal bevise sit værd. Med den overbevisning følger kontrol, perfektionisme og svært ved at sige fra.

“Jeg havde fået samlet arbejdsopgaver sammen til en 43-timers stilling”, fortæller Helene.

“Jeg ville ikke være svag"

I et forsøg på at være perfekt, afgav jeg ikke opgaver, jeg gjorde alting selv. Jeg skulle have styr på mine mails, helt styr på alle mine opgaver. Jeg kunne godt selv mærke, at det gik ud over min familie, men i mig boede angsten for at miste mit arbejde og ende i systemet igen. Det resulterede i endnu en stresssygemelding – og det var mig selv, der havde givet mig den hat på!” understreger Helene. I sessionerne får Helene øje på en den underliggende angst, der har holdt hende i skak inde for hjemmets fire vægge, og som har fulgt hende længe.

“Lige pludselig slog det mig under sessionen, at jeg igennem længere tid, havde meldt afbud til sociale arrangementer og fester. Jeg havde bildt mig selv ind, at det var mere trygt at ligge hjemme på sofaen.” fortæller Helene. Ud af det blå dukker endnu en indsigt op under sessionen. En indsigt, som bringer Helene et lag dybere i forståelsen af, hvad der ligger bag hendes uhensigtsmæssige adfærd.

“Det var som at være tilbage”, fortæller Helene.” ”Der, i bilen som femårig på færgelejet på min mors skød, hvor jeg var ved at blive kvalt af en slikkepind... min mor rev mig ud af bilen, holdt mig med hovedet nedad, mens min far bankede mig i ryggen. Mine tanter og onkler stod og så på i panik, mens jeg blev mere og mere blå om læberne. Fysisk oplevede jeg og mærkede kvælningsfornemmelsen igen, chokket og angsten for at dø. Følelser og et gemt traume i kroppen, som siden dengang, har påvirket mig på flere planer i min hverdag, uden jeg vidste det.” “Det er jo ikke fordi, at jeg har fortrængt oplevelsen”, fortsætter Helene,” jeg vidste bare ikke at kroppenusker med underbevidstheden”.

Med stresscoachingen får Helene løsnet op for sin angst, gamle traumer og uforløste følelser, som har tynget hendes krop i mange år. Hun får teknikker med hjem, som hjælper hende i det daglige med at regulere både smerter fra ulykken og det traume, som i mange år havde ligget gemt i hendes krop. 3 sessioner skulle der til - så var Helene tilbage på job igen. Med fornyet energi og glæde - også efter arbejdstid.

“Stresscoachingen og de indsigter jeg fik undervejs gjorde, at dagene blev bedre med det samme”, fortæller Helene.

“Skuldrene faldt på plads".

Min krop var lettere. Alting var nemmere. Selv min udstråling var en anden. Det fortalte min mand mig, da jeg kom hjem allerede efter min første session hos Per. Jeg var simpelthen en anden at se på, og jeg mærkede det selv tydeligt. Der var noget helt grundlæggende forandret, og jeg var fyldt af en afslappethed i kroppen, som jeg ikke havde mærket i flere år - det var en helt ny verden”.

“Jeg er så glad for de sessioner, som jeg fik hos Per. Jeg har fået en ny fundamental tro på mig selv. Jeg er god nok. Og jeg skal ikke længere bevise noget over for nogen. De sessioner har givet en anden og bedre Helene med masser af overskud og energi i hverdagen til både job og familie. Min familie er så glade for at få Helene tilbage igen. Og det er jeg virkelig også” afslutter Helene med smil og taknemmelighed i stemmen.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram