Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lykke og lykkelivet

En væsentlig del af de mennesker som HUMI møder, har fokus på at finde ud af, hvad det er der gør dem glade, tilfredse eller mere lykkelige?

Mange fortæller, at de gerne vil være lykkelige og så ændre de senere deres formulering til, at de gerne vil være glade! Det virker som om, at lykke for nogen, er på et højere niveau eller virker mere uopnåeligt. Det er interessant – for hvad er egentlig forskellen på at være glad eller lykkelig? Kan du mærke forskellen, når du mærker efter?

Start med din definition

Dine første overvejelser i forhold til din lykke, som du kan være nysgerrig på.

  • Hvad er det du gerne vil have?
  • Hvad er det præcist du mener med lykke eller det at være lykkelig?
  • Hvad vil det sige, at have et liv der er fyldt med lykke – altså lykkelivet?

Hvis du ikke ved hvad lykke betyder, har du frarøvet dig selv en stor del af muligheden for at opleve lykke – selv når den er til stede.

En lille øvelse kan hjælpe dig godt på vej.

Skriv de 10 mest lykkelige øjeblikke ned i dit liv og læg mærke til de røde tråde der er i dine lykke oplevelser. De røde tråde som du ’finder’, vil være vigtige parametre som du kan sætte fokus på for at få endnu mere lykke eller glæde i dit liv. Øvelsen er med til at gøre din navigation eller søgen efter lykke mere effektiv. 

Er din definition realistisk?

Du kan være opmærksom på, om du har en realistisk lykke definition, eller om din interne ubevidste definition af lykke, kan være ’forkert’ eller urealistisk. En del af dem vi møder har på et tidspunkt i deres liv taget en ubevidst beslutning om hvad lykke er og måske flyttet lykkebegrebet op på en høj piedestal – som slet ikke er realistisk at opnå i hverdagen. Det betyder efterfølgende, at de risikerer, at opleve sig selv som ulykkelige, alene fordi de måler sig op imod det ubevidste og urealistiske ideal.

Din definition af lykke – er derfor vigtig for dit lykkeliv.

Hvor kommer lykke fra?

Et af de store spørgsmål er, om lykke kommer udefra, at det er i relationen med andre, at lykke skal skabes – eller om lykke skabes inde i dig, i den måde du er på, den måde du ser verden på og den måde du ser dig selv på. Beslutningen om hvor lykke kommer fra, vil i høj grad påvirke lykkeniveauet i dit liv. Hvis lykke skal ske i relation med andre, så er du afhængig af dem, idet de skal levere det der skal til, for at du oplever lykke eller føler dig lykkelig. Den ’afhængighed’ frarøver dig en stor del af din frihed og lykke i livet.

Vælger du i stedet, at lykke er noget du selv skaber – så kan du let begynde at fokusere på alt det gode der er omkring dig – startende med de 10 gode øjeblikke du allerede har skrevet ned. Det vil løbende styrke din oplevelse af lykke.

Dit lykkearbejde

Måske vil du i dit lykkearbejde, nå frem til, at det første og bedste du kan gøre er, at ændre din definition af og dine forventninger til lykke – så de passer til det liv du gerne vil have og den du gerne vil være. Ikke mindst, at dine forventninger er realistiske.

I det arbejde er det værd at overveje, om den forventning du har til lykke, stammer fra en norm i samfundet, fra din familie eller om det er det, du er nået frem til ved at undersøge dine følelser og hvordan du selv forholder dig til lykke.

At arbejde fokuseret med lykke, vil hjælpe dig til at forstå, hvad lykke er for dig, hvad der skal til og hvornår du egentlig er lykkelig. Det vil gøre det muligt for dig, at leder efter din lykke – der hvor den er.

Du kan vælge, at du er lykkelig som du er lige nu og glæde dig over det og du kan også vælge, at du vil være mere lykkelig og lægge en plan – til at skabe mere lykke i dit liv.

Uanset – er valget af lykke DIT!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram