Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reference

Nils selvstændig fotojournalist og elev på NLP Business Practitioner uddannelsen

”Allerede efter mit første modul af uddannelsen, har jeg har haft gode erfaringer med NLP’ens værktøjer og metoder.

Jeg har for eksempel en datter på tolv år, jeg nu rummer på en helt ny måde. Hun kan til tider være en hel heksekedel af følelser, hvor alt kan ske, og som mand kan det nogle gange være svært at håndtere. Her har NLP helt konkret betydet, at jeg nu kan stoppe op og trække vejret en gang eller to, før jeg handler. Jeg er blevet langt bedre til at lytte og høre, hvad hun siger og giver hende dermed plads til at fortælle, hvad det er, der egentlig foregår. Jeg forsøger ikke at løse hendes problem, men giver hende i stedet mulighed for selv at løse problemet ved, at jeg stiller nogle åbne spørgsmål. Det har været så fantastisk fint at se, hvad det har medført af gode ting. Jeg er klar over, at jeg ofte kan virke distræt, når jeg har mange praktiske opgaver, der skal løses derhjemme, men efter en øvelse, vi havde her på uddannelsen, fik jeg en åbenbaring.

Øvelsen gik ud på, at jeg blev sendt uden for døren for at forberede et oplæg. I mellemtiden var de andre elever blevet instrueret til først at være interesserede og lyttende, og derefter bevidst kigge væk og vende ryggen til under min fremlæggelse.  Det var altså vildt frustrerende, at jeg ikke havde deres fulde opmærksomhed. Det må jo være sådan min datter har oplevet mig førhen.

Jeg er helt klart blevet mere bevidst om at være mere nærværende, når hun kommer til mig, og jeg kan ligefrem se, hvordan hendes små skuldre sænker sig. Jeg er også blevet bedre til at træde et skridt tilbage og undgå at gå ind i følelsen af at være vred eller såret. Noget af det, som jeg kan gå rigtig kold på, er, hvis jeg har en konflikt med min datter eller med min kone – altså de helt nære relationer, for det dræner virkelig min energi, men jeg kan allerede nu klart mærke en forbedring der.

Jeg tilmeldte mig uddannelsen, fordi jeg gerne vil opnå mere selvledelse og struktur i sin virksomhed, og ligeledes blive bedre til at skabe innovativ markedsføring i mit arbejde som selvstændig foto-journalist, men der kommer bare så meget andet positivt oven i hatten, og man undgår ikke, at man også udvikler sig personligt.

På første undervisningsmodul føltes det lidt som at være lukket inde i et reservat, men da dagen var slut og Per, vores underviser, åbnede døren ud til den virkelige verden, så jeg verden på en hel ny måde. Vi stod stadig trygt med ryggen op ad hegnet ind til reservatet, men havde nu fået udsigt til, hvordan resten af vores liv kan komme til at se ud. Før var der en mur foran os, men pludselig havde vi fået udsyn, og tog allerede efter første modul nogle skridt ud i denne nye verden.

Jeg har aldrig i mit liv lært så meget på så kort tid. NLP virker på helt små praktiske ting i hverdagen. Ting, som vi mennesker kan lære at håndtere helt anderledes, og som vil gavne os selv og dem omkring os.”

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram