Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

På rejse med Emotionel Intelligens og NLP

Af Ebbe Bernth, Murermester Rask & Rum og HUMI

Murermester Ebbe Bernth er en mand med en mission. Han vil motivere mennesker til succes. Det gælder både ledere og virksomheder. Og denne mission gennemsyrer Ebbes måde at være i verden på, som leder, som selvstændig og ikke mindst som mennesket Ebbe. Fagligt men i den grad også personligt. Ebbe har netop afsluttet sin Business Practitioner uddannelse i Emotionel Intelligens og NLP hos konsulentfirmaet HUMI og fortæller her om sin rejse.

- “Lige et øjeblik” siger Ebbe i telefonen, vi er i gang med et interview, “Jeg skal lige kysse min kone farvel.

“Farvel Skat – kan du have en god dag” kan man høre ham sige i baggrunden. Tilbage i røret siger Ebbe: Nåh hvor kom vi fra - nå ja, min familie kan uden tvivl mærke, at jeg er blevet mere lyttende, mere overvejende i min måde at være på. At jeg får tingene formuleret på en anden måde”.

Inden den kærlige afbrydelse i telefonen, var Ebbe blevet spurgt om, hvilken betydning uddannelsen i Emotionel intelligens og NLP har haft på hjemmefronten”.

Ebbe understreger: “Der er slet ingen tvivl om, at det har haft en stor betydning - det bemærker alle”. Som selvstændig forretningsmand og leder har værktøjerne fra Emotionel Intelligens og NLP haft stor betydning.

- “Min mission er at hjælpe andre til at få succes, enten i deres virksomhed eller i deres arbejde, så de bliver stolte af det, de laver. Ebbe tilføjer: - ”Noget af det første vi lærte på uddannelsen var vigtigheden af den emotionelle intelligens. Her lærte vi, hvordan du kan påvirke dig selv, motivere andre, have selvindsigt og selvkontrol og skabe tillid i sociale bånd og relationer. Og det bruger jeg privat, men også i mit håndværksfag.

Eksempelvis har jeg lige været ude på en af vores byggepladser, hvor én af svendene har gjort et rigtig godt stykke arbejde. Det er vi i branchen måske ikke så gode til at kommentere. Men jeg roste min svend og fortalte, at jeg var meget tilfreds med det stykke arbejde, han havde lavet. At det sad lige i skabet, og at jeg glædede mig til at vise det frem for kunden. Og nu står han bare tilbage med en rank ryg og en god følelse, og han har lyst til at fortsætte det gode arbejde”.

Ebbe fortsætter: “Allerede på første modul af uddannelsen lærer du, hvordan du kan sætte dig i kundens sted. Jeg var ude på et kundebesøg, hvor en kunde, havde et helt andet sprog end mig, og hvor jeg tog mit tiden til virkelig at forstå ham. Senere har kunden fortalt mig, at det netop var min måde at kommunikere på, der gjorde at jeg blev valgt til opgaven”. Ifølge Ebbe kan alle mennesker nemt integrere værktøjerne fra uddannelsen i hverdagen, uanset hvilken branche, man arbejder i. Der er dog én forudsætning:

- “Det kræver, at man er åben for det. At man tør eksperimentere. Jeg er ikke bange for toget. Jeg springer tit ud i at prøve noget nyt. Det kræver, at man er villig til at give slip, prøve det af og arbejde med det. Så kan alle få gavn af det. Alle. Alle kommunikerer jo hver dag med andre mennesker,” forklarer Ebbe.

- ”Det med at få selvindsigt og selvkontrol. Det er der, vi starter. Uddannelsen i Emotionel Intelligens og NLP er en kommunikationsuddannelse, der er så effektiv, at den kan bruges af professionelle coaches i deres arbejde. Det er værktøjer, som kan bruges i alle relationer, ikke kun for håndværkerens liv på byggepladsen, men også i hans personlige relationer, i hans familieliv og fritidsliv. Det gør ham bare til et mere helt menneske. Et mere forstående menneske som evner at sætte sig ind i andres sted, og som kan kommunikere klart og tydeligt”.

For Ebbe Bernth er der ingen tvivl om at alle, vil have gavn af en uddannelse i Emotionel Intelligens og NLP. Han fortæller:

- “Det er jo ikke kun i håndværkerbranchen, at der kan være en hård tone, eller opstå konflikter. Der er ingen arbejdspladser, der kan sige sig fri for, ikke at have brug for god kommunikation. Alle har behov for de her værktøjer, og det er uanset om det er på et sygehus, på en byggeplads eller i detailhandlen. Alle har behov for god kommunikation, for det gør bare hverdagen bedre”.

Hvad kræver det for at gå i gang med en uddannelse i Emotionel intelligens og NLP?

Ebbe svarer: “Først og fremmest vil jeg anbefale, at man tager på et introduktionskursus hos HUMI, for at få mere information om uddannelsen, og hvilken rejse det er, man skal til at starte. Uddannelsen er en uddannelse for livet, som jeg anbefaler alle at give sig selv”.

Interviewet er ved at være ved vejs ende og Ebbe skal videre med dagens arbejde. Inden vi lægger på, siger Ebbe:

- “Jeg vil slutte af med at sige, at det du lærer på det første modul, det kan du allerede gå ud i din egen hverdag og bruge aktivt med det samme og få positive resultater. At kommunikere godt med andre og få mennesker til at gå fra et møde med en god fornemmelse, uanset situationen, det er vejen frem og en gave for livet”.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram