Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reference

Stresscoaching

Havde jeg ikke været til coaching ved Per, så var mit læs med garanti væltet her i sidste uge!

Jeg skriver dette, for at videregive min ny lærte erfaring til andre – der er enorm effektiv hjælp at hente, hvis det er svært at komme videre i livet – og det er (herefter beskrevet) min erfaring, at det er så “nemt” at få hjælp, at jeg oplever vi finder os i alt for meget, i al for lang tid. Jeg tror det delvis skyldes at vi ikke ved hvor effektiv hjælp der egentligt findes. Men det kan du snart selv vurdere ud fra min oplevelse.

I lang tid havde jeg oplevet at jeg følte mig mere og mere presset, at jeg mistede overblikket, at jeg kunne mærke en vrede, en irritation og en frustration i min hverdag, at mit hoved bare blev fyldt med flere og flere tanker, og jeg syntes der var flere og flere ting, som jeg ikke kunne gøre. Jeg kunne ikke leve op til det, jeg gerne ville – og det gjorde det rigtig svært at være til, og det gik i høj grad ud over både mine børn, min mand og mine øvrige omgivelser. Og det gik også mig på!!

Jeg havde i en periode forsøgt at afhjælpe det gennem yoga, at få noget ro på, men det blev stadigvæk værre og værre.

Så anbefaler min mand mig at tage ud til Per og blive coachet. Han havde mødt Per gennem et netværk og havde selv besluttet sig for at han selv ville bruge Per.

Jeg bestilte en tid hos Per og oplevede på den første 1½ time at gå fra at være så frustreret, at tårerne trillede ud af mine øjne og have meget svært ved at få overblik i hverdagen, til at være fuldstændig lettet og bare have det helt, helt anderledes roligt.

Jeg kunne mærke en kæmpe forskel da jeg gik, at det nærmest var som fra nat til dag. Jeg husker at jeg spurgte mig selv: ”Kan det lade sig gøre, at det her varer ved? ” Jeg tænkte at, det er næsten for godt til at være sandt.

Hjemme tænkt jeg engang imellem, om det nu bliver ved, og har været sådan lidt nervøs for at skulle miste alt det gode, jeg syntes at have fået med.

Men det synes jeg ikke jeg har mistet det, selv om dagene efter var fyldt med store uventede overraskelser; min mand blev akut hospitalsindlagt og jeg selv ødelagde mit knæ og skulle opereres akut. Det samtidig med en travl jul. Den indre ro, styrke og det enorme overskud jeg havde fået, blev udfordret mange gange, men forsvandt ikke.

Så hvis jeg ikke havde været ude ved Per, så var det hele væltet for min familie her mellem jul og nytår – det er der ingen tvivl om!

Det jeg oplevede, da jeg kom hjem ude fra Per var, at jeg havde meget mere overskud. Jeg oplevede mig selv meget mere positiv, og jeg oplevede en form for taknemmelighed over for det jeg var i og havde, både mine børn, min mand og min familie – og mit liv som helhed. Og jeg oplevede en meget blidere side af mig selv. En side, som nok har været der altid, men som bare var forsvundet gennem de mange ting der fyldte i livet.

Når jeg tænker tilbage, så tror jeg faktisk ikke at den blide side har været rigtig fremme siden jeg gik ned med stress for seks år siden. Egentlig gik jeg og troede, at jeg var kommet mig igen efter min stress, men nu føler jeg tydeligt, at det først er nu jeg egentligt er kommet helt tilbage. Det er først nu, jeg kan mærke mig selv – som den som jeg egentlig er og gerne vil være – og det er først nu, jeg helt kan være mig selv igen.

Mine omgivelser har reageret sådan, at da jeg kom hjem fra besøget hos Per, da sagde min mand: ”Nå, du har da været til coaching i dag!”. Han kunne mærke det både på den måde jeg talte på, den måde jeg så ud på og den måde jeg reagerede på – jeg var helt anderledes til stede og afslappet.

Min datter på 4 år, reagerede ved fuldstændig at ændre adfærd fra at være vrissen og på tværs og stille krav til mig. Hun gik, efter ganske kort tid, bare hen til mig og sagde helt spontant: ”Du er bare verdens dejligste mor!”. Det var helt fantastisk, og hvad der fik hende til det, ved jeg ikke, men jeg er overbevist om, at det er fordi jeg sender noget andet ud, end jeg plejer, og fordi jeg har kunnet være ”der” på en helt anderledes nærværende måde. Jeg har, efter coachingen, kunnet være meget mere nærværende og være den mor, jeg gerne vil være.

Min egen mor talte jeg med i telefonen, og hun sagde: ”Nej hvor var det godt, du kom af sted!” Og det hun oplevede var, at jeg tale helt anderledes, havde meget mere ro på og var meget mere til stede i samtalen med hende.

Og sådan har jeg følt mig lige siden! På trods af den vildeste jul og nytår med hospitalsindlæggelse, virus, ødelagt knæ osv, så har jeg bare kunnet tage det hele sådan: ”Åhh! Pyt!” – som om jeg har været overskudsagtig og hele tiden bevare overblikket.

En andel oplevelse jeg lige vil dele, er at et par dage efter coachingen, vågnede jeg om morgnen med en melodi inde i hovedet, og så tænkte jeg over, hvornår jeg sidst havde gjort det. Og det var bare rigtig lang tid siden. Da jeg så senere kom ud i badet, så stod jeg der og sang: ” I’m alive ” under bruseren. Og jeg tænkte med det samme: ”Hold da op! Du synger under bruseren! Hvor er det skønt!! Det er bare så lang tid siden jeg har gjort det” Og da jeg på 3.dagen stod og sang under bruseren igen, gik det op for mig, at det havde jeg i hvert fald ikke gjort de sidste 6 år.

På intet tidspunkt, siden jeg var nede med stress, har jeg følt mig så meget i live, så overskudsagtig, positiv, taknemmelig og nærværende, at jeg har haft lyst til at synge. Selv om jeg nu tydeligt kan huske at jeg gjorde det som ung.

Så alt det er vendt tilbage. Jeg føler sådan en ’happiness’ – sådan en sprudlende lille pige, der står og hopper op og ned inden i mig og råber: ”Jubiii” – Så det er bare rigtig fedt!

Tusind Tusind tak for det, Per.

Og jeg kan lige tilføje, at jeg har anbefalet dig til alle jeg kender, der har udfordringer i livet

Mette Smith, Odense.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram