Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Reference

Reference Identificér Dine Styrker – specifikt på mor-barn relation

Da jeg tog indumind uddannelsen Identificér Dine Styrker, var det ikke uden en vis skepsis over for produktet.

Jeg havde svært ved at tro at jeg kunne lære noget om mig selv eller flytte på mine overbevisninger og vaner, bare ved at lytte til nogle lydfiler.

Mit problem da jeg startede var, at jeg var sygemeldt pga. stress/depression, muligvis med en eller anden form for fødselsdepression, det er ikke helt afklaret.

Under min graviditet blev min mand sygemeldt med stress, så udover at jeg selv havde det hårdt med bækkenløsning, havde jeg også en mand som havde ekstra brug for støtte, en støtte som jeg havde svært ved at give ham på daværende tidspunkt.

Da vores søn blev født, viste det sig efter nogle dage at han ikke kunne ammes på almindelig vis, han tabte sig meget og vi blev genindlagt og vores søn måtte have mad delvis ved mig og delvis via sonde.

Vores søn skulle følge et tre timers spiseprogram som betød at han skulle spise hver tredje time, uanset om han havde brugt en time på at spise, så skulle han have mad om to timer. På de to timer skulle jeg selv spise, sove, bade og malke ud til hans næste måltid. Oveni denne situation er vores søn også særlig sensitiv og det betød at han kun kunne være hos sin far eller jeg, indtil han selv begyndte at vise tegn på at interessere sig for omverdenen. Hans dagligdag er i dag to år efter, stadig præget af at den ikke må afvige for meget fra rutinerne, men det er blevet langt langt bedre og han vokser med opgaven.

Det var umenneskeligt hårdt at være 1000 % på i forhold til både barn og mand og også have en teenage søn som skulle tages hånd om, så da tiden nærmerede sig at jeg skulle tilbage på job efter barsel, brød jeg sammen. Jeg var træt med træt på, slidt op i krop og sjæl og havde dårlig samvittighed over at bebrejde min mand, at han ikke kunne tage over og bebrejde min lille søn for at kræve så meget af mig.

Jeg gik helst ikke uden for en dør, men havde samtidig et enormt behov for at komme ud af hjemmet som jeg efterhånden betragtede som et fængsel. Jeg trak mig fra mine veninder og familie, og følte ikke at jeg havde noget sted hvor jeg kunne være i fred og var godt gammeldags træt af mit liv.

I forbindelse med et praktikophold blev jeg introduceret for indumind, og havde som tidligere nævnt ikke den store tiltro til at det ville virke på mig.

De første induminds jeg lyttede til, handlede om indholdet af mine tanker og her blev jeg faktisk lidt imponeret. Jeg fandt ud af at ved at give mine tanker noget bevidst opmærksomhed, så kunne jeg lære at sortere i dem. Det troede jeg ikke at man kunne, men det kan man altså.

Jeg lærte at slukke for tankemylder og jeg lærte at JEG har kontrollen, tanker er ikke bare noget som er der, det er noget som JEG generere og derfor også er ansvarlig for.

Efter noget tid hvor jeg gav mine tanker noget mere opmærksomhed på denne måde, så opdagede jeg at jeg havde mere ro i mit hoved. Mit hoved var ikke længere fyldt med al mulig ”støj”, og jeg fik byttet flere og flere negative tanker ud med positive tanker og bare det, var selvforstærkende så jeg tænkte flere og flere positive tanker og stille og roligt ændrede mit syn sig på flere ting.

De efterfølgende induminds handlede om følelser og hvordan jeg kan bruge dem aktivt, og hvordan tanker giver følelser og omvendt.

Jeg lærte i højere grad at acceptere min mands sygdomsforløb og ikke længere være så bitter på ham, jeg lærte at han har gjort alt hvad han kunne med de ressourcer han havde, ligesom JEG har gjort alt hvad jeg kunne med de ressourcer jeg havde og har.

Det var en befrielse ikke længere at være sur og indebrændt, men bare mærke hvordan tågen lettede stille og roligt – og alt hvad jeg gjorde var at investere 20 min om dagen på at lytte til en lydfil.

Det har vendt op og ned på mange ting inde i mig og jeg kan ikke helt forklare hvad der virkede, jeg ved bare at jeg har meget nemmere ved at overskue min hverdag, jeg er en mere nærværende og positiv mor, jeg rummer mere, har større tålmodighed og bedst af alt: Jeg har mere ro i mit hoved og stresser derved mindre.

Jeg har ikke længere den der stemme som konstant remser op hvad jeg skal nå, at det er for dårligt at jeg ikke er færdig, nu får jeg sovet mindre og det er også altid mig der skal gøre alting osv. osv. i den negative tone.

Jeg nyder fridage med vores lille søn og jeg nyder at betragte ham og se hvordan han udvikler sig.

En situation hvor det virkelig gik op for mig at der var sket en ændring i mig, var en dag jeg stod ved køkkenvasken og var ved at skrælle kartofler. Min lille søn legede på gulvet og jeg var lidt irriteret over at han absolut skulle lege lige der hvor jeg stod og arbejdede. Han skubbede flere gange til mig og ville vise mig noget og trak i mine bukseben. Lige som jeg skulle til at blive rigtig sur og fortælle ham at han måtte vente, skete der noget andet i mig.

Jeg tog en dyb vejrtrækning og satte mig ned på hug til ham, og bad om at se hvad det var han ville vise mig. Han rakte mig en legetøjs lastbil og et løst hjul og pludrede noget jeg ikke kunne forstå, men jeg forstod at det handlede om at han ikke kunne forstå hvor dette hjul skulle sidde. Jeg tog ham op på skødet og vi snakkede om lastbilen og hjulet. Efter et minuts tid var han tilfreds med forklaringen, og kravlede ned på gulvet igen og legede videre. Da jeg rejste mig op igen og ville fortsætte med kartoflerne, gik det op for mig hvor NEMT det var! Og HYGGELIGT! Det gav mig en fantastisk følelse af at jeg havde gjort noget overskudsagtigt og herregud, de kartofler skal nok nå at blive skrællet, det er da ikke så vigtigt.

Det tog et minuts nærvær at slippe af med den dårlige stemning og irritation inde i mig, og gav tusinde gange glæde og energi til gengæld og jeg fik lyst til at droppe madlavningen, bestille en pizza og bare sætte mig på gulvet og NYDE min søn.

Jeg mærker hvor stor min kærlighed er til min lille søn og hvor stolt af ham jeg er. Det er ok at jeg ikke lige har forberedt aftensmaden eller tømt skraldespanden, det stresser mig ikke længere, fordi at jeg har fået et tættere og mere nærværende forhold til ham.

indumind har givet mig lyst til at lære mere om hvordan jeg kan påvirke mig selv positivt og påvirke andre positivt for den effekt jeg kan mærke på mig selv og min familie, den bliver man jo helt afhængig af.

Læs mere om Tankemylder her: https://humi.dk/tankemylder/

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram