Mit login
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mismatch

Mismatch er en træningsdiciplin, hvor man med ord, kropssprog og tonation indikerer at det modsatte af, hvad den anden siger, er rigtigt. Den anden vil opleve, at det er svært at kommunikere med personen, der mismatcher. Øvelsen understreger, hvor meget kropssprog og tonation betyder. 

Øvelsen minder om en persontype, der har en tendens til at sige det modsatte af hvad den anden siger, for eksempel kan en person sige at vejret er dejligt. Hertil vil den mismatchende person måske svare, at det er synd for landmændene, for de mangler regn. Den mismatchende person har måske en indre overbevisning om, at man kun kan have en god samtale, hvis begge sider af sagen bliver repræsenteret.  

Ved at tillære sig den mismatchende kommunikationsmetode kan man under uddannelsesforløb styrke deltagernes indlæring af kropssprogets værdi og deres evne til at være resistente over for det som andre vil betragte som markant negativ påvirkning. Denne resistens underbygger deres terapeutiske sikkerhed i nye læringssituationer og i situationerne mennesker de ellers ikke ville komme i nærheden at kunne rumme.  

 

Gå til NLP ordbogen

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram