Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kapitel 11 - Ja til livet!

Hej, Palle Wulff, 54 år og sitemanager i ISS. Det der står tydeligst for mig i forhold til min EI-NLP uddannelse, er den mærkbare ’før og efter’ forskel.

Før uddannelsen var jeg en person som var ekstremt usikker og troede ikke rigtig på mig selv og havde meget negativ energi inde i mig. I dag er det helt modsat. Jeg bliver ofte spurgt, hvordan jeg altid kan være så positiv og det kan jeg, for det har jeg valgt at være. Vi bestemmer selv og for mig har der været nogle livsudfordringer, som har resulteret i at jeg vælger at sige ’ja’ frem for ’nej’. Og det at jeg siger ’ja’ til tilværelsen og livet er også min måde at få min hverdag til at hænge sammen. Til min historie hører at jeg kæmper med en sygdom. En sygdom som jeg ikke kan bekæmpe og derfor må acceptere som en del af mit liv.

Der hersker ingen tvivl om at det har påvirket mit liv og det har taget tid at acceptere tingenes tilstand. Og der er fortsat dage hvor det fylder mere end andre, men jeg har taget et bevidst valg om at se positivt på livet og samtidig også at se virkeligheden i øjnene. Jeg skylder mig selv at få det bedste ud af hver dag, også selvom min sygdom er det første jeg tænker på hver morgen, så vil jeg omfavne livet og tænke positivt.

Jeg har en sygdom, det kan jeg ikke lave om på, men det betyder ikke at jeg ikke vil have det bedste ud af livet og her har emotionel intelligens og NLP været en sand øjenåbner for mig.

Særligt NLP har ændret min måde at tænke og se verden på. NLP har givet mig en indsigt og en forståelse som i takt med uddannelsesforløbet resulterede i øget selvværd og selvtillid.

Jeg kunne mærke at jeg begyndte at tro meget mere på mig selv. I dag kalder jeg en spade for en spade og jeg siger tingene direkte og uden omsvøb og det er både privat og på jobbet og det at turde det, og vide at jeg har de nødvendige redskaber i min mentale værktøjskasse, er en kæmpe forløsning.

I dag bliver jeg ved med at spørge ind, og er nysgerrig hvis der er noget jeg ikke forstår. Tidligere, kunne jeg godt være nervøs for at spørge ind, idet jeg frygtede at andre så opfattede mig mindre klog eller dum, så var det lettere bare at sige ja og følge med.

Flere af mine kolleger spørger mig om det aldrig påvirker mig, hvad andre mennesker tænker eller om de ser skævt til mig, fordi jeg jobmæssigt mange gange spørger ekstra ind, så jeg er sikker på at jeg forstår de valg eller beslutninger jeg skal træffe.

Og igen, uddannelsen i emotionel intelligens og NLP har givet mig en ro og en selvsikkerhed der gør at jeg sagtens kan være i det og det er jo de andres problem, hvis de vælger at se skævt til mig.

Jeg har haft en oplevelse med en tidligere leder, der efter flere spørgsmål fra min side til sidst siger; ”Palle, kan du virkelig ikke forstå det?”, hvortil jeg svarede nej og på en så høflig måde som muligt, får fortalt at måske skulle hun kigge på eller være nysgerrig på, hvordan hun forklarer det.

I dag handler det for mig om hele tiden at kigge på, hvordan du tilgår livet, hvordan du omgås andre mennesker og kigge på hvordan du lever dit liv.

Mit arbejde i dag består ofte i at coache og understøtte andre i at opnå succes med det de laver og de jobfunktioner, som de skal udføre i ISS. Som leder er der mange beslutninger og valg der hele tiden skal træffes. Og ja, jeg laver da også fejl. Den store forskel er hvordan du håndtere det og hvordan du kommer videre. Vælger du at være positiv og se det som læring, er du så meget længere end at se det som noget negativt.

Mange traditionelle uddannelser glemmer synes jeg det følelsesmæssige aspekt, som handler om, hvad gør det ved dig, når der sker det ene eller andet. Hvilken følelser giver det dig og hvor mærker du den? Det at få denne kompetence til at kunne sætte ord på og derved gøre det nemmere at finde mulige løsninger har været stort for mig.

Det sker at jeg skal fyre nogle medarbejdere, og det bliver aldrig en let opgave, men fordi jeg har indsigten i og selvkontrollen til at styre mine følelser og jeg ved at min værdi er konstant og at det ikke har noget med mig at gøre – men den jobfunktion jeg har, så er det meget nemmere at håndtere. Og jeg oplever at den enkelte medarbejder og jeg oftest får en god dialog om, hvad der ligger til grund og også hvordan den enkelte bedst kommer videre herfra.

Det at mærke efter og være fokuseret, både indadtil personligt i mig og udadtil på omverden og det liv, der er lige nu og her, det er det vigtigste for mig.

Uddannelsen på både Practitioner og Master niveau, har givet mig en ro og indsigt til at omfavne livet, uanset om jeg møder små eller store bump på min vej og lysten til at sige ’ja’ og være positiv (og så må nogen godt tænke at jeg nogle gange er lalleglad😊) er for mig en fed måde at være i livet på.

Apropos, har en medarbejder jeg skal opsige på mandag, så her får jeg igen testet mine færdigheder inden for EI og NLP.


Navn: Palle Wulff, Ballerup

Job: Service Manager

Uddannelse: Business Practitioner og Master Practitioner i NLP og Emotionel Intelligens

Læringsemner:

  • Fra at være styret af andre til at vælge selv
  • Hvordan positivt mindset klarer svære situationer
  • Hvordan man på trods af sygdom kan være en stærk positiv rollemodel for kolleger
  • Hvordan øget selvværd styrker evnen til at turde at spørge dybere ind

Perspektivering v/ Per Poulsen

Palle er et tydeligt bevis på at livets omstændigheder på alt det der er ”derude” ikke behøves at definerer det ”derinde” og at en svær sygdom eller andre udfordringer vi kan møde i livet kan håndteres med vores mindset, endda på en måde som løfter os op, så vi bliver en inspirationskilde for andre. Det at følge Palles vej ind i NLP’ens verden, særligt at være vidne til den måde han har formået at brede det ud i sit team, har været inspirerende. Palle har med sin indsigt og forståelse løftet en hel organisation til resultater, der ligger langt over niveauet generelt.


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram