Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kapitel 3 - Jeg er god nok!

Når jeg ser tilbage på mit liv, har jeg haft en god barndom fyldt med gode relationer, jeg har været afholdt samt haft mange gode venner. Privat bor min mand og jeg på et lille landsted, hvor jeg har mine heste, som er min store passion. I mit arbejdsliv er jeg mellemleder på en statslig arbejdsplads. 

Jeg begyndte min rejse i NLP, da jeg for nogle år siden valgte at starte på NLP Practitioner og derefter fortsatte jeg på Masteren. Det var en meget anden verden, som mødte mig – den både udfordrede og tiltrak mig på samme tid.  

Nogen tid før jeg startede på Business Practitioner havde jeg en kollega, som havde set sig irriteret på mig. 

Som nævnt er jeg mellemleder og i den forbindelse havde jeg et projekt på mit arbejde, som jeg var projektleder for og derfor skulle holde styr på at bl.a. alle leverede til tiden. 

Der startede det hele. Min kollega leverede ikke sine produkter til tiden, hvilket jeg bad ham om. Det tog han meget ilde op. 

Det startede med at når jeg mødte ham på gangen hviskede han ting om mig/til mig, men det var altid så lavt, så jeg ikke kunne høre hvad han sagde, så jeg vendte mig om hver gang og sagde hvad siger du? Svaret var altid, jeg siger ikke noget!  

En dag jeg kom ind på en af mine medarbejderes kontor, var han derinde og han tog fat i mig og smed mig ud. 

Han begyndte at udstille mig, gøre mig til grin, ledte efter et eller andet, så han kunne fortælle kollegaerne hvor dum, uduelig og faglig inkompetent, han synes, jeg var. Når han gik fordi mig i vores kantine sparkede han til min stol, til vores julefrokost overfaldt han mig verbalt, på et tidspunkt, hvor der ikke var andre til stede – fortalte han mig hvad der ventede mig, når han blev min chef samt når han sagde hop så havde jeg bare at hoppe. 

Så lige pludselig gik der nogle uger, hvor han var over for mig, som han var overfor alle andre kollegaer, så jeg tænkte, jeg har nok misforstået det hele, jeg slappede af og sænkede paraderne.  

 Der gik nogen tid og så startede det hele igen, bare værre – sådan gentog det sig over mange måneder og jeg blev mindre og mindre mig selv. Jeg begyndte at kontrollerer hans kalender, så jeg vidste, om han var på arbejde, jeg begyndte at lukke min dør til mit kontor, jeg trak mig mere ind i mig selv, jeg græd ofte når jeg kørte fra arbejde, når jeg hørte hans stemme, fik jeg ondt i maven og begyndte at få hjertebanken og ryste, jeg vågnede om natten og kunne ikke sove igen.  Jeg møder hver dag på arbejde, jeg er jo ikke ”svag”, jeg er nødt til at mande mig op – det sagde jeg ofte til mig selv – og tiden gik og jeg fik det dårligere og dårligere. 

Min arbejdsplads havde lavet et arrangement, hvor vi skal være sammen to og to – og ja jeg blev sat sammen med ham! De timer, hvor det bare var os, var der ingen ting, så skulle vi mødes alle sammen og spise frokost, vores kollegaer har været oppe at tage mad, de sidder alle ved borde i samme lokale, som ”tag selv buffeten” står. Så der er kun ham og jeg ved selve buffeten, han går og tager mad samtidig med at han hvisker hvor dum, uduelig og inkompetent han synes jeg er. Jeg kan huske at jeg stopper op, ser på ham, han ser bare på maden som om der ingenting sker. Jeg kigger på de andre og tænker hører og ser de det slet ikke??!! Jeg kørte derfra og havde det så dårligt, ondt i maven og følte mig som jordens ringeste menneske.  

Det hele kulminerede en dag til et møde, hvor jeg var kommet til at sidde ved siden af ham, jeg havde ikke været opmærksom nok, havde ikke set at den kop som stod der var hans, så jeg var kommet til at sætte mig ved siden af ham! Jeg brugte ellers megen tid på hele tiden at vide hvor han var så jeg kunne være forberedt. Han havde spildt kaffe på bordet, han tog fat i mig og forsøgte at tørre det af i mit ærme. Jeg kan huske at jeg oplevede det hele i slowmotion, jeg så rundt på de andre og tænkte kan de slet ikke se, at det her ikke er for sjov? Kan de ikke se hvad han gør? Jeg var så tæt på at rejse mig, tage mine ting og køre hjem – nok var nok. 

Men nu var jeg endelig nået dertil hvor jeg måtte erkende at det her går ikke over af sig selv, det vil fortsætte. Jeg gik til den øverste chef og fortalte ham, hvad jeg havde været udsat for i over et år.

Det endte med et møde, hvor jeg kunne fortælle ham, hvordan jeg havde oplevet de sidste mange måneder samt hvad det havde gjort ved mig og den samme mulighed fik han. 

Vi skulle jo stadig arbejde sammen, det var akavet og jeg skulle bruge tid på at turde være mig, men vi forsøgt begge og med tiden begyndte det at gå bedre. 

Der gik nogen tid og jeg startede op på NLP, og det var som sagt noget af en rejse. 

Jeg husker tydeligt en dag hvor vi trænede Logiske niveauer[i], hvor hende som coachede mig, spørger mig hvordan jeg vil være når jeg har nået mine mål? Hvortil jeg svare: Du er god nok! 

Da hun spørger mig anden gang ændre jeg mit svar til: Jeg er god nok 

Jeg kan den dag i dag huske den fornemmelse af lettelse jeg fik - JEG ER GOD NOK.  

Jeg havde i så lang tid fået at vide at jeg ikke var god nok - eller der var meget tydeligt blevet sat spørgsmålstegn ved mine kompetencer.  

Der går nogle måneder og vi arbejder stadig sammen og det er stadig lidt akavet. En aften derhjemme kommer jeg til at tænke over hvad der skal til for at vores relation vil blive bedre og jeg træffer en beslutning – jeg vil fortælle ham, hvordan jeg oplever vores relation! 

Næste dag siger jeg til ham, at jeg gerne vil tale med ham, han rykker på næsen og vrisser om hvad? Jeg siger, at jeg kommer ned til ham lidt senere. Da jeg kommer derned, er hans dør lukket, så jeg banker på og går ind. Det første han siger er, hvad vil du? Jeg lukker døren og fortæller ham, hvordan jeg oplever at han har ændret sig, så han nu er behagelig at arbejde sammen med. Da jeg siger det, kan jeg se hvordan hele hans kropsholdning ændre sig til at være afslappende og han læner sig tilbage i stolen. Det første han siger er: ”Mener du det? Det betyder meget for mig.”  

Den næste tid bliver vores forhold bedre og bedre. 

I dag arbejder vi ikke sammen længere men vi endte med at være på kramme plan. Jeg havde aldrig troet at vi kunne nå så langt i vores relation. Det eneste jeg gjorde, var at ændre min adfærd over for ham – jeg synes at det er så stærkt og det har betydet så meget for mig.  

JEG ER GOD NOK!


Navn: Ulla Schmalfeldt, Fyn

Job: Administrativ leder

Uddannelse: Business Practitioner og Master Practitioner i NLP og Emotionel Intelligens

Læringsemner:

  • Hvordan mobning kan ødelægge ens selvværd
  • Konsekvenser af voksenmobning på arbejdspladsen – helt op på ledelsesniveau
  • Værdien af selvindsigt i forhold til at opnå selvværd og selvtillid

Perspektivering v/ Per Poulsen

Det var dejligt at opleve den energiforandring det gav Ulla, at blive klar over sit eget værd igennem hendes udviklingsrejse. En oplevelse, som har løftet mig som underviser, de kursister der deltog på uddannelsen sammen med Ulla og helt særligt det det gav Ulla, i forhold til at stå ved sig selv og være klar og tydelig i sin kommunikation og i sin måde at møde andre på.


[i] Logiske Niveauer er et coaching- og indsigtsværktøj, som bruges til at udvikle visioner. Et værktøj, der kan bruges til såvel udvikling af personlige- som arbejdsmæssige visioner. Logiske niveauer indgår i Business Practitioner uddannelsen og består af 6 positioner som du i løbet af modellen arbejder med.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram