Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Eksamensangst

Arbejder 4 gange hårdere for en lavere karakter…

Styret af eksamensangst
Dette er ofte konsekvensen når man er styret af eksamensangst.

Det værste er at alt ens forberedelse, hvis man ikke har kendskab til Emotionel Intelligens, foregår i den energi, som har med eksamens angsten at gøre. Oversat til Emotionel Intelligens betyder det at man rent faktisk træner sin eksamensangst igennem sin eksamens forberedelse. Derfor er det ikke overraskende at det for de fleste med eksamensangst lykkedes dem at få angsten med til eksamen. Dette kan vi ændre gennem Emotionel Intelligens.  

I den tid vi lever i, hvor udviklingen går hurtigere end det nogensinde har gjort før, hvor mængden af ny viden vokser med en større hastighed end vi nogensinde har oplevet det og hvor vi har flere medier og platforme vi kan spejle os i end nogensinde før, så er det naturligt at presset på den enkelte stiger. Et pres, der kan resultere i mange forskellige udfordringer, som stress og angst, som ubehandlet muligvis ender ud i en depressions tilstand. 

Ubevidste oplevelser igennem livet
Her spiller eksamensangst eller eksamensskræk direkte ind. Mange mennesker har gennem livet haft oplevelser, der på et oftest ubevidst plan, har skabt nogle opfattelser, overbevisninger eller beslutninger i dem. 

Disse kan gøre særlige situationer, hvor de skal præstere eller vurderes af andre meget svære. For ca. 20% af os mennesker, er disse situationer så svære at det direkte betegnes som eksamensangst.

Meget af den traditionelle behandling af eksamensangst drejer sig mest om den kognitive tilgang eller dialoger, hvor man søger at bearbejde angsten ad fornuftens vej.

Emotionel intelligens afhjælper eksamensangst

Denne traditionelle tilgang har den udfordring, at den arbejder med logik og eksamensangst er ikke logisk, det er en emotionel påvirkning. Derfor er det enklere og meget mere effektivt og afhjælpe eksamensangst på netop det emotionelle område. Det er også årsagen til at Emotionelle Intelligens er den stærkeste vej ud af eksamensangst.

Fordelen er, at den angstramte både lære noget om sig selv, som menneske og samtidig finder vejen ud af eksamensangsten og derved får mere overskud og energi til fremtidens eksamener og lignende præstations tilstande.


Mød Kristine

Se, hvordan coaching hjalp Kristine til at overvinde hendes eksamensangst

Referencer

Fra eksamensangst til et 12 tal

Susanne Jeppesen, København

Eksamensskræk

Kristine Lund, København

Eksamensskræk hos min kollegas søster

Susanne Jeppesen, København

Relaterede artikler

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram